Zavod za gozdove Slovenije, vodeći partner projekta, u rujnu je organizirao posljednji sastanak projektne upravljačke skupine u Ljubljani u Sloveniji. Sretni smo što smo imali priliku ugostiti nadzornika našeg projekta, prof. dr. M. Kaligariča te predstavnicu našeg su-finacijera, slovenskog Ministarstva okoliša i prostornog planiranja, gospođu J. Lebez-Lozej.

To jutro započelo je zahtjevnom zadaćom: detaljno rekapitulirati sve projektne akcije, provjeriti sve predviđene ciljeve i ostvarene rezultate, procjeniti naše zadatke i primjenjene akcije te provjeriti administrativne i financijske procedure što je temeljitije moguće. Bio je to naporan dan, no s obzirom da smo se susreli spremni i pripremljeni, sastanak je protekao glatko, a kompletan pregled petogodišnjeg projekta ispunio nas je zadovoljstvom zbog spoznaje da je naš rad urodio plodom. Rezultati su vidljivi i prepoznati, kako na lokalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Dali smo sve od sebe.

Zahvalni smo gospodinu Kaligariču i gospođi Lebez-Lozej na pomoći i sugestijama koje su nam pružali tijekom projekta te se nadamo da smo vodili i implementirali projekt tako da naš rad dugoročno ostavi pozitivan trag u društvu.