Dobre vijesti stižu iz Bruxellesa: Europska komisija je odabrala nominirane za ovogodišnji „LIFE AWARDS“. LIFE DINALP BEAR se nalazi među 15 finalista za LIFE Awards 2020!

Nagrada se dodjeljuje najinovativnijim, inspirirajućim i učinkovitim LIFE projektima u tri kategorije: klimatske promjene, okoliš i zaštita prirode. LIFE DINALP BEAR će se natjecati u kategoriji „Zaštita prirode“ zajedno sa još pet nominiranih (LIFE for Safe Grid, WOLFLIFE, LIFE+SCALLUVIA, LIFE-Aurinia).

Za nas, članove projektnog tima, ova nominacija predstavlja priznanje za sav trud uložen u rad, samouvjerenost u postignute rezultate i motivaciju za nastavak rada. Vjerujemo, a i iz prakse znamo, da korištenjem pravih mjera, alata, uključivanjem lokalne zajednice u donošenje odluka i implementaciju mjera, suživot sa velikim zvijerima je sve dostupniji cilj za cjelokupnu zajednicu. Kompromise moraju postići svi uključeni dionici, ali glavni cilj je isti svim Europljanima: ostaviti bioraznolikost planete na razini koja garantira uspješan život naših potomaka.

Hvala Vam na podršci.