Upravljačka skupina LIFE DINALP BEAR projekta sa predstavnicima svih četiriju zemalja koje sudjeluju u projektu se okupila po posljednji put prošli mjesec u Veneciji, Italija. U predivnom okruženju obale Venecije, ugostili su nas u Palazzo della Regione, gdje smo ponovno prošli kroz sve akcije i definirali što je još potrebno napraviti do kraja projekta. Pošto se kraj brzo bliži, još treba završiti, predati, napisati, izvjestiti i analizirati neke stvari. Članovi našeg tima još imaju pune ruke posla u laboratoriju, ali i na terenu.

Istovremeno nam je drago pogledati u nazad i shvatiti, koliko smo posla napravili proteklih godina. Projekt nije oblikovan samo našim postignućima, implementiranim mjerama, publikacijama, izvještajima, radionicama i sastancima, nego i entuzijazmom i ambicijom projektnog tima, koji je vjerovao od početka da će naš rad i trud biti od značaja za medvjeda i ljude.

Drugi dan smo bili pozvani sudjelovati u vođenoj turi kroz lagunu Venecije, gdje smo naučili važne povijesne i kulturne činjenice, slušali o njihovim mjerama zaštite prirode i okoliša te proučavali floru i faunu lagune.