Dobra novica iz Bruslja: Evropska komisija je izbrala nominirance za letošnje »LIFE NAGRADE«. Da, LIFE DINALP BEAR je bil izbran med 15-imi finalisti za LIFE Awards 2020!

LIFE Nagrade priznajo najbolj inovativne, navdihujoče in učinkovite LIFE projekte v treh kategorijah: podnebni ukrepi, okolje in varstvo narave.

LIFE DINALP BEAR se bo za priznano nagrado potegoval v kategoriji »Ohranjanje narave« skupaj s še štirimi nominiranimi LIFE projekti (LIFE for Safe Grid, WOLFLIFE, LIFE+SCALLUVIA, LIFE-Aurinia).

Ta nominacija nam, članom projektne ekipe, pomeni potrditev truda, vloženega v naše delo, prepoznavo doseženih rezultatov in motivacijo za nadaljevanje naših prizadevanj. Še bolj verjamemo v to, kar so nam pokazale tudi lastne izkušnje: z uporabo pravih in prilagojenih ukrepov, orodij, participativnih procesov in konkretnimi akcijami v lokalnem okolju je sobivanje z velikimi zvermi možno bolj kot kadarkoli prej. Vsi vpleteni moramo pristati na kompromise, a to lahko dosežemo na podlagi skupnega cilja, ki si ga delimo po vsej Evropi: zapustiti biotsko raznovrstnost tega planeta v takem stanju, da bo omogočala bogato življenje naših potomcev.

Hvala za vašo podporo.