Projektna ekipa LIFE DINALP BEAR iz vseh štirih držav se je sestala še zadnjič prejšnji mesec v Benetkah v Italiji. V prelepem okolju beneške obale so nas gostili v palači pokrajine Benečije, kjer smo potegnili črto med projektnimi akcijami in se osredotočili na tiste, ki jih moramo še dokončati. Čeprav se konec projekta bliža zelo hitro, moramo veliko stvari še dokončati, napisati, poročati, analizirati. Člani naše ekipe imajo še vedno veliko dela v laboratorijih in na terenu.

Hkrati pa smo ponosni in zadovoljni, ko pogledamo na že dokončano delo preteklih let. Projekta niso izoblikovali samo naši dosežki, izvedeni ukrepi, objave, poročila, delavnice in sestanki, temveč tudi navdušenje in ambicioznost projektne ekipe, ki je vseskozi verjela, da naše delo pomeni željeni pozitivni doprinos tako za medvede kot za ljudi.

Naslednjega dne smo bili povabljeni na voden ogled beneške lagune, kjer smo se naučili veliko pomembnih zgodovinskih in kulturnih dejstev ter zanimivosti, se poučili o njihovih ciljih in metodah pri ohranjanju okolja in narave ter opazovali rastlinstvo in živalstvo lagune.