Suradnja s drugim, sličnim projektima i razmjena znanja važna je za uspješnu probedbu svakog projekta. U Grčkoj se trenutno provodi nekoliko projekata koji se, poput LIFE DINALP BEAR-a, bave velikim zvijerima, posebice medvjedom i poboljšanjem suživota sa njime. LIFE PRIMED, LIFE ForOpenForests, LIFE NATURA THEMIS, LIFE AmyBear, LIFE SAFECROSSING samo su neki od projekata, s čijim aktivnostima smo se upoznali krajem svibnja.

Prvog dana smo kroz prezentacije razmjenili informacije o projektima koje provodimo u Sloveniji i Hrvatskoj te Grčkoj, a zatim smo na terenu promatrali rješenja koja Grci razvijaju za suživot s velikim zvijerima.

Promatrali smo mrežu uz autocestu koja sprečava velike zvijeri u prelasku autoceste te podvožnjake ispod autoceste koje također koriste i velike zvijeri. Predstavnici organizacije Callisto prikazali su nam različite metode odvraćanja koje koriste za »problematične« medvjede u naseljima te lokacije za hvatanje medvjeda. Pastir koji se bavi uzgojem koza, predstavio nam je svoj rad, zaštitu stada pomoću pastirskih pasa. Za zaštitu stada koristi grčku pasminu pastirskih pasa, čiji uzgoj u svojoj uzgajivačnici organizira Arcturos. U okviru ove organizacije, u regiji Florina postoje dva utočišta, jedno za medvjeda i jedno za vuka. Na kraju posjeta, posjetili smo selo u kojem je nedavno medvjed došao do kante za smeće usred sela, pa je odlučeno postaviti kantu za smeće s mehanizmom za odvraćanje medvjeda: okidač za sprej sa ljutom paprikom u mehanizmu se aktivira kada se mamac izvuče te sprej poprska medvjeda.