U petak, 25. studenoga 2016., u Hotelu Jezero u Nacionalnom parku Plitvička jezera službeno je otvoreno postavljanje interaktivnog terminala (infotočke) projekta LIFE DINALP BEAR (akcija E3). Infotočka nudi osnovne informacije o biologiji i ekologiji smeđih medvjeda te savjete kako se ponašati u prisustvu medvjeda. Također, na njoj možemo pronaći i fotogaleriju s fotografijama medvjeda te kviz o poznavanju medvjeda i razne igre za djecu.

Uvodnu riječ na otvorenju održao je voditelj Odsjeka prezentacije Nacionalnog parka Krešimir Čulinović, koji je dao osnovne informacije o NP Plitvička jezera i najavio predavače – Slavena Reljića i Đuru Hubera. Slaven Reljić održao predavanje o napredovanju i ciljevima projekta, s posebnim naglaskom na nepotrošnu upotrebu medvjeda u Hrvatskoj: korištenju oznake „Medvjedu prijateljski“ na ekoturističkim proizvodima koji su nastali na „medvjedu prijateljski“ način. Nakon toga, profesor Huber održao je predavanje o istraživanju medvjeda u Hrvatskoj od početaka 1981. u NP Plitvička jezera, pa do danas.

Isti je dan održano otvorenje i posljednje projektne infotočke smještene u Infocentru Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Uvodnu riječ na otvorenju održala je ravnateljica NP Sjeverni Velebit Mirjana Javor, koja je govorila o NP Sjeverni Velebit, a nakon toga predavanja su održali Slaven Reljić i Đuro Huber.

Nakon oba predstavljanja održani su domjenci za sve goste. Također, otvorenju infotočaka prisustvovalo je više predstavnika medija.