U petak, 6. srpnja, u 10 sati pozivamo vas u Zoološki vrt grada Zagreba na otvorenje izložbe fotografija Život s medvjedima. Riječ je o putujućoj izložbi za koju su izabrane najbolje fotografije nastale međunarodnim natječajem FINDING BEARINGS tijekom proljeća prošle godine. U tom natječaju, posvećenom očuvanju smeđeg medvjeda i njegovu suživotu s čovjekom, sudjelovala su 34 autora iz Slovenije, Austrije, Italije, Poljske, Rumunjske i Hrvatske s 86 fotografija, 34 najboljih je bilo odabranih za putujuću izložbo.

U otvorenju izložbe sudjelovat će Lukasz Fijalkowski, autor pobjedničke fotografije, te suradnici na projektu LIFE DINALP BEAR – Đuro Huber, profesor emeritus i Slaven Reljić sa Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon toga (oko 10.30 sati) slijedi nova nogometna prognoza gibona Kenta, koji će prognozirati pobjednika utakmice između Hrvatske i Rusije na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Kent tradicionalno predviđa pobjednika utakmica hrvatske reprezentacije i čini to iznimno uspješno. Točno je pogodio pobjednika u sva četiri nastupa Hrvatske na Prvenstvu.

Predviđanje pobjednika sraza Hrvatske i Rusije u četvrtzavršnici Svjetskog nogometnog prvenstva komentirat će Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.