V petek, 6. julija, ob 10. uri vas vabimo v Zagrebški živalski vrt na otvoritveni dogodek fotografske razstave Življenje z medvedi. To je reprodukcija projektne potujoče razstave, katere fotografije so bile izbrane na mednarodnem fotografskem natečaju FINDING BEARINGS na temo varstva in uspešnega sobivanja z rjavim medvedom.  Na natečaj je prispelo 86 fotografij od 34 avtorjev iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Italije, Poljske in Romunije; 34 najboljših pa je bilo izbranih za potujočo razstavo.

Na otvoritvi razstave bo prisoten Lukasz Fijalkowski, avtor zmagovalne fotografije ter sodelavca na projektu LIFE DINALP BEAR: Đuro Huber, profesor emeritus in Slaven Reljić z Veterinarske fakultete Univerze v Zagrebu.

Okoli 10.30 bo gibon Kent napovedoval zmagovalca tekem med Hrvaško in Rusijo na svetovnem nogometnem prvenstvu. Kent tudi tradicionalno napoveduje zmagovalce tekem hrvaške reprezentance in je izjemno uspešen. Zmagovalce vseh štirih hrvaških nastopov na prvenstvu je točno napovedal.

Napoved zmagovalca Hrvaške in Rusije v četrtfinalu svetovnega prvenstva bo komentiral Damir Skok, direktor Zoološkega vrta v Zagrebu.