U sklopu obilježavanja međunarodnog dana životinja (4.10.), 07.10.2017. god., na Bundeku u Zagrebu, održan je program koji se naslanja na veliku ovogodišnju kampanju za zaštitu divljih životinja u gradovima „Divlji život grada – u suživotu s divljim životinjama“ koju su Grad Zagreb i Sklonište iz Dumovca pokrenuli u suradnji s Prijateljima životinja. Naime, urbane se sredine naslanjaju na prirodu i oplemenjuju zelenim oazama, pa se u njima mogu susresti predstavnici mnogobrojnih vrsta divljih životinja. Među njima su lisice, lasice, kune zlatice, ježevi i vjeverice.

U Zagrebu živi i velik broj ptica – od golubova i vrabaca preko svraka i vrana do divljih pataka i labudova. Kako da njihov suživot s divljim životinjama bude što bolji, građane su na Bundeku educirali djelatnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Taj se dan tradicionalno organizira i revija udomljenih pasa. Tom se revijom želi pokazati koliko svaki pas blista u društvu svojeg najboljeg prijatelja. Sudionici revije sudjelovali su i u tomboli, a donacijama su pomogli psima koji još čekaju novi dom.

Projekt LIFE DINALP BEAR je bio predstavljen sa štandom na kojemu smo dijelili promotivni sadržaj (leci, brošure) te objašnjavali ciljeve projekta zainteresiranim ljudima. Također su bile izložene lubanje velikih zvijeri u Hrvatskoj (medvjed, vuk, ris) koje su prolaznici sa zanimanjem proučavali i ispitivali o istraživanju koja se provode na divljim životinjama u Hrvatskoj i svijetu.