Tako pravi strokovna komisija v sestavi g. David Sassoli – predsednik Evropskega parlamenta, g. Ambroise Fayolle – podpredsednik Evropske investicijske banke in ga. Luciana Miu – raziskovalka z Imperial College v Londonu.

Zmagovalce so razglasili včeraj v okviru praznovanja evropskega Zelenega tedna; projekt LIFE DINALP BEAR je zmagal v kategoriji »Narava«.

Program LIFE nagrade podeljuje že štirinajsto leto zapored. Vsako leto prepozna najboljše projekte iz treh kategorij: varstvo narave, okolje in podnebni ukrepi.  Čestitamo tudi ostalim nagrajencem in vsem nominirancem.

Prejeta nagrada nam pomeni veliko; je potrditev dobrega in prizadevnega dela v projektu in potrditev, da smo pripomogli k izboljšanju sobivanja človeka in medveda v Alpah in Dinaridih. Naša prizadevanja bomo nadaljevali tudi v prihodnje.  

S koordinatorjem projekta LIFE DINALP BEAR, g. Rokom Černetom z Zavoda za gozdove Slovenije, lahko danes od 9:30 do 14:00 poklepetate na virtualni stojnici LIFE v okviru EU Zelenega tedna (Exhibition hall 1, stojnica LIFE).