Evropska komisija vsako leto organizira Evropski zeleni teden (EU Green Week) – največjo konferenco o okoljski politiki. Letos je dogodek skupaj s svojimi vzporednimi prireditvami in konferencami posvečen naravi in biotski raznovrstnosti.

Dogodek bo v luči letos sprejete strategije Evropske unije za biotsko raznovrstnost do leta 2030 na posvetih in partnerskih dogodkih združil predstavnike javnih ter znanstvenih inštitucij, nevladnih organizacij, podjetij in medijev z namenom, da se kot družba ponovno orientiramo v svoji vlogi novih začetkov za človeka, naravo, trajnostne rabe dobrin in okrevanje gospodarstva. Celoten program si lahko ogledate tukaj ali natisnete na tej povezavi.

Letos bo zaradi razmer celoten dogodek potekal virtualno preko spletne platforme, in sicer od 19. do 22. oktobra 2020. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava tukaj: https://www.ubivent.com/register/11/EUGreenWeek2020.

V okviru Zelenega tedna se bo odvila tudi slovesna razglasitev zmagovalca nagrade LIFE AWARDS 2020. 15 projektov je nominiranih v treh kategorijah: varstvo narave, okolje in podnebni ukrepi. Poleg tega bodo razglasili tudi zmagovalca nagrade LIFE Citizens’ Prize na podlagi glasov javnosti. Če še niste glasovali, vas vabimo, da glasujete za LIFE DINALP BEAR na tej povezavi.

Vabimo vas, da se registrirate na virtualni dogodek in se udeležite med drugim tudi predstavitve nominiranih projektov ter podelitve nagrad.