Naravni parki Slovenije predstavljajo najvrednejše dele slovenskega ozemlja z vidika dolgoročnega ohranjanja naravnih vrednot, biotske pestrosti ter posebnih krajinskih lastnosti. Zavarovana območja narave so zavarovana v enem narodnem parku, treh regijskih, 34 krajinskih parkih, 66 naravnih rezervatih in preko 1200 naravnih spomenikih, ki skupaj obsegajo 13 % slovenskega ozemlja.

Med 20. in 28. majem smo obeležili Teden slovenskih parkov, v sklopu katerega se je na zavarovanih območjih zvrstilo kar 32 dogodkov, namenjenih vedoželjnim ljubiteljem narave. V soboto in nedeljo se je območje v neposredni bližini vstopne točke na Cerkniško jezero prelevilo v osrednje prizorišče prireditve Dnevi Notranjskega parka. Ta je v organizaciji Notranjskega regijskega parka potekala že tretje leto zapored.

Lepo vreme in pestra ponudba sta privabila mnoge obiskovalce. Veliko obiska je bila deležna tudi stojnica projekta LIFE DINALP BEAR, na kateri smo člani projektne ekipe obiskovalcem nudili informacije o projektnih aktivnostih, sočasno pa so potekale tudi izobraževalne aktivnosti za mlajše obiskovalce.