O gibanju medvedjega samca Roka v predalpskem prostoru smo že poročali (povezava tukaj), ogledate pa si lahko tudi zemljevid njegovega domačega okoliša na našem interaktivnem spletnem portalu MBase, ki vsebuje tudi mednarodno banko podatkov o velikih zvereh (https://portal.mbase.org/sl).

Rokov domači okoliš je prikazan tule, celotno »medvedjo« galerijo pa dobite z nastavitvijo živalske vrste desno zgoraj na »rjavi medved« oziroma tule, kjer so nanizani članki in povezave do podatkov projekta LIFE DINLP BEAR.

Če niste registrirani na portalu MBase, si lahko ogledujete podatke o medvedih iz galerije; tam boste med drugim našli tudi domače okoliše drugih medvedov, ki so bili opremljeni s telemetrično ovratnico v okviru projekta LIFE DINALP BEAR. Če pa želite še sami nastavljati filtre in opravljati svoje poizvedbe po banki podatkov, potem si ustvarite lastni uporabniški račun preko avtomatično vodenega postopka s klikom na gumb skrajno desno zgoraj »Prijava« oz. »Log-in« (če uporabljate angleško podstran).