Medovarne kompostnike, ki jih v okviru projekta že razdeljujemo brezplačno prebivalcem na petih »vročih točkah« konfliktov z medvedom v Sloveniji, lahko sedaj kupite tudi v prosti prodaji. Izdeluje jih gospod Klemen Trobec iz Polhovega Gradca.

Medovarni kompostniki pripomorejo k zmanjševanju konfliktov med medvedom in ljudmi, saj medvedom preprečijo dostop do organske hrane, s tem pa zmanjšujemo pogostost zahajanja medvedov v bližino naselij. Če bi tudi vi radi preuredili svoj kompostnik v takega, ki ga medved ne bo mogel odpreti in tako ne bo privabljal medveda v bližino prebivališča, si ga lahko sedaj priskrbite.

Mojster Klemen Trobec jih izdeluje v merah 80x80x80 cm (cena 205 €) ali 100x100x100 cm (cena 295 €). Za vse nadaljnje informacije in povpraševanja mu pišite na e-poštni naslov klemen.trobec@gmail.com ali ga pokličite na 040624422. Kompostnike iz masivne hrastovine in sistemom za vsidranje lahko osebno prevzamete v njegovi delavnici (Srednji vrh 8A, 1355 Polhov Gradec), po dogovoru pa vam jih mojster dostavi tudi na želeno lokacijo.