V projektne izobraževalne delavnice o rjavem medvedu, ki v tem šolskem letu potekajo na osnovnih in srednjih šolah po Sloveniji, smo do sredine aprila vključili že skoraj 700 otrok. V prejšnjem tednu smo se odzvali prav posebnenemu povabilu – obiskali smo namreč nadebudneže iz enot Biba in Najdihojca iz Vrtca Škofja Loka.

Otroci so na delavnicah lahko pobožali medvedji kožuh, si ogledali medvedovo dlako, lobanjo in še kaj. Spozali so tudi delo raziskovalcev velikih zveri in izvedeli, kako poiščemo znake prisotnosti medveda ter kako se na takšnih območjih vedemo. Otroci so bili še posebej najvdušeni nad odlitki medvedovih stopinj, ki smo si jih najprej skupaj ogledali, nato pa se naučili, kako jih s pomočjo mavca izdelamo sami. Vsaka od 8 skupin, ki so sodelovale v delavnicah, je izdelala svoj par, ki bo zdaj krasil njihovo igralnico.

Približno 100 udeležencev (otrok in vzgojiteljic) se je strinjalo, da bodo z novo osvojenjim znanjem njihovi sprehodi in izleti v gozd še bolj sproščeni, z medvedom pa se bodo raje kot v naravi srečali kar v živalskem vrtu.