V okviru projekta smo v Sloveniji in na Hrvaškem, z medvedu prijazno oznako nagradili več kot 70 izdelkov in storitev, ki z uporabo različnih praks prispevajo k sobivanju človeka z velikimi zvermi. Te prakse vključujejo: (i) učinkovito varovanje pašnih živali, čebelnjakov in sadovnjakov, (ii) shranjevanje odpadkov na medvedu nedostopna mesta, (iii) razvoj odgovornih turističnih programov in (iv) aktivno promocijo ohranjanja velikih zveri.

Za boljšo prepoznavnost in promocijo medvedu prijaznih izdelkov in storitev med turisti smo pripravili zemljevid s kontaktnimi informacijami medvedu prijaznih ambasadorjev. Izdelki in storitve so razvrščeni v pet kategorij: nastanitev in kulinarika, turistična vodenja, med in izdelki iz medu, drugi prehrambeni izdelki in spominki. Stiliziran zemljevid poleg okvirne lokacije ponudnikov izdelkov prikazuje tudi stalno in občasno razširjenost medvedov na tem območju.

Zemljevid vključuje osnovne informacije o medvedu prijazni oznaki, osnovne značilnosti vedenja medvedov, pravila vedenja na območju prisotnosti medveda in priporočila v primeru nepričakovanega srečanja z medvedom.