LIFE DINALP BEAR se je udeležil sejma Natour Alpe-Adria, ki se je odvijal od 31.1. do 3.2.2018 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na stojnici smo se z obiskovalci pogovarjali o medvedu, ukrepih sobivanja in odgovorni nepotrošni rabi medveda v turizmu. Izpostavljen je bil zlasti portal Discover Dinarics, na katerem so predstavljeni primeri dobrih praks naravoslovnih izletov na območju Dinaridov, ki jih tržijo različne agencije. Le-te so del dobička pripravljene nameniti nevladnim organizacijam, ki delujejo na področju ohranjanja narave v Dinaridih, njihovi programi pa upoštevajo smernice za odgovorno opazovanje medvedov in podpirajo medvedu prijazne prakse.

Obiskovalci stojnice so lahko spoznali tudi nekatere medvedu prijazne ambasadorje, ki so v okviru projekta za svoje izdelke ali storitve prejeli oznako »Medvedu prijazno«.

Spremljevalni program sejma smo popestrili s predavanjem “Nepotrošna raba medveda v turizmu – izzivi in priložnosti”, na katerem smo predstavili nekaj glavnih smernic za vzpostavitev odgovornih turističnih produktov, povezanih z medvedom, ter priložnosti in izzive tovrstnih turističnih aktivnosti.