V kolikor uporabljate antivirusni program Avast, se vam je mogoče zgodilo, da je bil vaš obisk spletne strani http://medvedi.mbase.org ustavljen.

 

avast_obvestilo

 

Avast ima nekoliko preveč “zahtevne” algoritme, ki našo spletno stran uvrstijo med potencialno nevarne spletne strani. Zagotavljamo vam, da le-ta ni nevarna. Če želite našo spletno stran obiskati, imate dve možnosti. Ena je, da začasno izklopite delovanje antivirusnega programa (za npr. 10 minut), druga pa je, da naše spletno mesto dodate med izjeme, ki jih Avast ne preverja. Med tem delamo na tem, da pridemo do bolj trajnostne rešitve, ki ne bo zahtevala posredovanja uporabnika.

  1. možnost, začasen izklop (“slepitev”) Avasta. V opravilni vrstici (poleg ure, desno spodaj), z desnim klikom pritisnete na oranžno ikono Avasta in kliknete Avast shields control > Disable for 10 minutes (Avastov nadzor > Ugasni za 10 minut). S klikom na sliko se vam bo odprla večja slika.

avast_zacasni_izklop

 

2. možnost pa je nekoliko bolj trajna, saj Avast ve, da dane spletne strani ne preverja. Z dvojnim klikom na oranžno ikono Avasta odprete program in pod Settings > Exclusions > zavihek Url (Nastavitve > Izjeme > zavihek Url) vpišete (brez narekovajev) “*.mbase.org”. Tako Avast ne bo primerjal nobene strani, kiv vsebuje v naslovu “.mbase.org”. S klikom na sliko se vam bo odprla večja slika.

avast_izjeme